Sült túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezzel a recepttel a cukorbetegeket szeretném meglepni, természetesen nem csak őket, hanem mindenkit, aki szeretne finomat enni, és persze egy kicsit kevesebb kalóriát bevinni. Aki édesebben szereti, tehet több cukrot bele, vagy a nyírfacukor helyett használhat kristálycukrot.

Sült túrótorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 35 dkg túró
  • 5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (én most fele tönköly-fele finomlisztet használtam)
  • 4 tojás
  • 2 ek. görög joghurt( vagy 12%-os tejföl)
  • 1 csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • vaníliarúd
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük.
A túrót egy tálba rakjuk, kicsit összetörjük, de nem kell pépesre, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát belekeverjük a joghurtba, majd hozzáadjuk a masszához.
Ízesítjük citromhéjjal, én egy egész citrom héját lereszeltem, illetve a vaníliarúd kikapart magjának a felét hozzáadtam.
A túrós masszába belekeverjük a cukorral kikavart tojássárgát.
Robotgéppel egy csipet só hozzáadását követően felverjük a tojásfehérjét, majd lazán belekeverjük a masszába.
Egy tepsit (tepsi 28 x 20 cm), sütőpapírral kibélelünk,majd kivajazzuk és liszttel meghintjük, ebbe belerakjuk a masszát.
180 fokos sütőbe tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Kb. 15 perc sütés után alufóliával letakartam a tetejét.
Amikor kihűl szilárdul a sütemény (sajnos én nem bírtam ki, és melegen megkezdtem, de így is finom volt).

Gyümölccsel vagy gyümölcsöntettel kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük