Német húsvéti cipó

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jellegzetes húsveti csemege.

Német húsvéti cipó

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csomag élesztő
  • 500 g félfogós liszt
  • 1/4 l tej
  • 80 g porcukor
  • 120 g vaj
  • 2 tojássárga
  • késhegynyi szerecsendió
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 ek mazsola
  • vaj a tepsi kikenéshez
  • 1 tojássárga a tészta a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 ek liszttel, 3-4 ek langyos tejjel, 1 tk cukorral felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük a tojássárgával és a porcukorral. Sózzuk, ízesítjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet, a tejet illetve a mazsolát. Sima tésztává dagasztjuk, letakarjuk, 45 perig kelesztjük. A megkelt tésztából egyforma golyókat formálunk, majd kivajazott tepsibe tesszük őket, ahol további 15 percet pihennek. Ekkor tojássárgával lekenjük, végül éles késsel bevagdaljuk őket. 170 C fokon mintegy 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük