Pudingos muffin
Egyszer interneten olvastam hasonlót,de mivel lisztérzékeny vagyok, át kellett formálnom a saját diétám szerint gluténmentesre. A családomnak sütöttem először, ők elégedettek voltak a végeredménnyel.
Pudingos muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg gluténmentes liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2.5 tej
- fél csomag puncsos pudingpor
Elkészítés:
A muffin tésztájához a margarint, a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport összekeverem. A töltelékhez a tejet, a fél csomag pudingport vegyítem 1-2 evőkanál cukorral.
A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. Nem kell teljesen, inkább langyos legyen. A vajat a cukorral felhabosítom, utána mehetnek bele a tojások. A lisztet és a sütőport összekeverem. Ezután hozzáadom a vajas–cukros részhez. Ezzel együtt is keverem kicsit. A muffinformákba (én muffinpapírt használtam) egy-egy evőkanál tésztát teszek, csinálok bele egy kis mélyedést, bele pedig egy kanál puncsos pudingot, majd befedem a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Aki nem lisztérzékeny, az a gluténmentes lisztek helyett egész egyszerűen 15 dkg finomlisztet használjon.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept