Daragaluska levesbetét

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Finom és puha levesbetét.

Daragaluska levesbetét

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 egész tojás
  • 1/4 vaj
  • 140 g búzadara
  • petrezselyemzöld
  • mokkáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a tojások sárgáját jól kikeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a felaprított petrezselymet, a sót, a szódabikarbónát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy órát pihentetjük. Enyhén sós vízben, lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Ne formázzunk túl nagy gombócokat, mert főzés közben megnőnek! Levesbetétként tálaljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük