Mogyoróvajas-csokoládés keksz

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mogyoróvajas-csokoládés keksz

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg barnacukor (+ a forgatáshoz)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás (közepes)
  • csipet só
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 5 dkg csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét éles késsel vágjuk fel apróra. Egy tányérba tegyünk pár kanál barnacukrot a forgatáshoz.

A mogyoróvajat keverjük habosra a puha vajjal, a barnacukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, és az őrölt fahéjjal. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá az egész tojást is.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a mogyoróvajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe a tésztát.

A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Ezután forgassuk bele a barnacukorba, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

Amikor minden golyó elkészült, akkor egy villával nyomjuk, lapítsuk le egy kicsit mindegyiket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt aranybarnára a kekszeket. (Én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek, ha megmozdítjuk őket.

A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük