Mogyoróvajas-csokoládés keksz
Mogyoróvajas-csokoládés keksz
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg barnacukor (+ a forgatáshoz)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db tojás (közepes)
- csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 5 dkg csokoládé
Elkészítés:
A csokoládét éles késsel vágjuk fel apróra. Egy tányérba tegyünk pár kanál barnacukrot a forgatáshoz.
A mogyoróvajat keverjük habosra a puha vajjal, a barnacukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, és az őrölt fahéjjal. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá az egész tojást is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a mogyoróvajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe a tésztát.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Ezután forgassuk bele a barnacukorba, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
Amikor minden golyó elkészült, akkor egy villával nyomjuk, lapítsuk le egy kicsit mindegyiket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt aranybarnára a kekszeket. (Én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek, ha megmozdítjuk őket.
A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept