Füstölt makrélás szendvicskrém

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Füstölt makrélás szendvicskrém

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg füstölt, pácolt makréla
  • 10 dkg vaj
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 petrezselyemzöld (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (A citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször.)

Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor a füstölt makrélakrémet frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük