Konyakmeggyes szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Konyakmeggyes szelet

Hozzávalók 8 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 1 ek. kakaó
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 bonbonmeggy aroma
  • 1 csomag (20 dkg) kerek babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • kevés tej
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához 40 dkg lisztet, 1 ek kakóport, 15 dkg kristálycukrot, 1 cs. sütőport, 20 dkg margarint és 1 tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán megsütjük őket. A krémhez a pudingot megfőzzük 8 dl tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dk kristálycukrot és kihűtjük a krémet. Ha kihűlt a krém, hozzáadunk 20 dkg margarint, az aromát és habosra keverjük. A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük. A kerek babapiskótát a krémbe keverjük és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát. Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Tálaláskor meggyel díszíthetjük.

Ezt is szeretjük