Cukros fánk

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cukros fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 csipet só
  • 4 kanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek étolaj
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Ezt is szeretjük