Ünnepi habos torta
Ez egy saját recept. Mivel a kisfiam imádja a tejszínhabos desszerteket, így gondoltam a tejszínhabot tortához használom fel.
Ünnepi habos torta
Hozzávalók 8 személyre
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 500 ml habtejszín
- 4 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- dekorgyöngy
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütünk. Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbevágjuk és a vaníliakrémmel megtöltjük. A habtejszínt mély tálba öntjük és felverjük. A habot habzsákba töltjük és a tortát bevonjuk vele. Tetejét dekorgyönggyel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept