Ünnepi habos torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez egy saját recept. Mivel a kisfiam imádja a tejszínhabos desszerteket, így gondoltam a tejszínhabot tortához használom fel.

Ünnepi habos torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 500 ml habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • dekorgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütünk. Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbevágjuk és a vaníliakrémmel megtöltjük. A habtejszínt mély tálba öntjük és felverjük. A habot habzsákba töltjük és a tortát bevonjuk vele. Tetejét dekorgyönggyel díszítjük.

Ezt is szeretjük