Gesztenyés rumos meggyes pohárkrém

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés rumos meggyes pohárkrém

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 pohárhoz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kisebb üveg rumos meggybefőtt (v. rum nélküli)

Vaníliakrém hozzávalói

  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 dl habtejszín

Tejszínes-csokoládékrém hozzávalói

  • 6 dkg jó minőségű csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón. Vagy közvetlenül a hűtőből kivéve, ameddig még elég hideg, reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.

A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

Ezután az előkészített poharakba osszuk el a lecsepegtetett meggyet, majd kanalazzuk rá a gesztenyemasszát.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a maradék tejet.

Ezután állandó kevergetés mellett, kisebb lángon, főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, így szép sima krémet kaptam.)

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre. Ha habtejszínt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a hab.

Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert habtejszínt.

Az elkészült krémet ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő gesztenye tetejére.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzről, és hűtsük ki.

Ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére, szórjuk meg gesztenyével, és helyezzünk rá ízlés szerint egy-két szem meggyet, majd úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük