Vargabéles
Kiadós főétel, de desszertként is megállja a helyét.
Vargabéles
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg cérnametélt
- 75 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 8 ek cukor
- 1 cs vanilin cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek gríz
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 cs réteslap
- 2-3 ek étolaj
- só
Elkészítés:
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, a vanilin cukrot, grízt. Hozzákeverjük a kifőtt cérnametéltet, és a habba vert tojásfehérjét. Tehetünk még bele mazsolát és reszelt citromhéjat is. A sütőformát étolajjal (vajjal) kikenjük, réteslappal kibéleljük, majd a túrós masszát beletöltjük, a tetejét réteslappal lefedjük, végül étolajjal megkenjük. 180 C fokon 60 perc alatt kisütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept