Vargabéles

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kiadós főétel, de desszertként is megállja a helyét.

Vargabéles

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg cérnametélt
  • 75 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 8 ek cukor
  • 1 cs vanilin cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek gríz
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 cs réteslap
  • 2-3 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, a vanilin cukrot, grízt. Hozzákeverjük a kifőtt cérnametéltet, és a habba vert tojásfehérjét. Tehetünk még bele mazsolát és reszelt citromhéjat is. A sütőformát étolajjal (vajjal) kikenjük, réteslappal kibéleljük, majd a túrós masszát beletöltjük, a tetejét réteslappal lefedjük, végül étolajjal megkenjük. 180 C fokon 60 perc alatt kisütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük