Gombás rakott karaj és gombafejek

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy nagyon finom ebédötletet hozok most nektek ... főszerep most itt a gombáé. Nálunk nagy sikere volt! Természetesen, ha valaki sokallja az adagot, az a hozzávalók mennyiségét csökkentheti. Mi erre az adagra most hatan voltunk, és még másnapra is maradt belőle. Hozzá a köret bármi lehet ... sült burgonya, rizs, törtburgonya ... stb.

Hozzávalók 8 személyre:

  • másfél kg karaj
  • 4 db zsemle (vízbe áztatott)
  • 3 db tojás (főtt)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva, kevés olajon megdinsztelve)
  • fél kg gomba (aprítón darálva)
  • fél kg gomba (egyben)
  • só (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • kb. 20 dkg sajt (lereszelve)
Recept idők

Elkészítés:

1. Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.

2. A vízből kivéve nyomkodjuk jól ki a zsemlét, hozzáadjuk a megfőtt, kockára vágott tojást, az apróra vágott, megdinsztelt hagymát, a sót, az ételízesítőt, a borsót, az aprított gombát, a 2 db felvert tojást és végül a kakukkfüvet. Az egészet alaposan összekeverjük.

3. A tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és belehelyezzük a karajszeleteket, majd halmokat teszünk rá a gombás masszából. Az egész gombafejeket pedig megtöltjük vele.

4. A tepsit letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Mikor már megsült, az alufóliát levesszük róla, a húst és a gombafejeket megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük sülni, de csak annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt.

Ezt is szeretjük