Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók a halhoz

  • 2 db afrikai harcsafilé
  • 10 dkg bacon
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 tk halfűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj

Hozzávalók a karalábéhoz

  • 2 db karalábé
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 ek ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket mossuk le, töröljük szárazra, enyhén sózzuk be. A fokhagymás tejbe tegyük bele a halat, és hagyjuk 1-2 órán át állni. A bacont vágjuk fel, és az olajon süssük ropogósra, majd szedjük ki az zsírból és tegyük félre. A halat vegyük ki a fokhagymás tejből, töröljük szárazra, csepegtessük meg a citromlével, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és őröljünk rá borsot. A tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg 1-2 ek zsírral, helyezzük rá a befűszerezett halat, majd locsoljuk meg 1/2 ek zsiradékkal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt pirosra.

A karalábét pucoljuk meg, vájjunk ki belőle annyi golyót, amennyit csak tudunk. A kivájt golyókat és a visszamaradt darabokat öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, szórjuk meg ételízesítővel, sóval, és főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd szedjük külön a golyókat, és a darabos karalábét.

A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd tegyük bele a karalábégolyókat, és süssük szép pirosra. Sütés közben szórjuk meg egy csipet sóval, és többször rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a karalábé egyenletesen lepiruljon. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

A visszamaradt karalábédarabokhoz adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint petrezselyemzöldet, sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.

Tálaláskor tegyük a tányérra a karalábékrémet, a sült karalábét, a halszeletet és szórjuk meg a baconnel.

1
2
Ezt is szeretjük