Csokoládés-mogyoróvajas blondie

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Blondie hozzávalói

  • (18x27 cm-es tepsihez)
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 18 dkg mogyoróvaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor (por)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet só

Mascarponekrém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3-4 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Vajkaramell hozzávalói

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek víz
  • 1 dl tejszín
  • 2,5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral. A csokoládét vágjuk fel apróra. Egy tálba tegyük bele a barnacukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és keverjük simára.
Ezután keverjük hozzá a tojást, szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet, és szintén keverjük simára. Végül adjuk hozzá a csokoládét, majd egy keverőkanállal forgassuk össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga.
Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd emeljük ki a papírral együtt egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a habos mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a karamellt elkészítjük.

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, adjuk hozzá a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára. Tegyük vissza a tűzre, óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Mielőtt a süteményre csorgatnánk, kevergetve hűtsük pár percig.

Vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint csorgassuk rá a karamellt, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük