Csokoládé mousse
Ezt a kedves receptet a nagymamám tanította még nekem gyermekkoromban. Az egész családom kívülről tudja már, hogy hogyan kell elkészíteni, ezért rengeteg eseményen ezt a finomságot szoktuk fogyasztani. Nemrég megtaláltam, ezért elkészítettem a kedvesemnek. Neki azóta ez a kedvenc desszertje, és már neki is megtanítottam, hogyan kell elkészíteni ezt a mennyei habos édességet. Könnyen és kevés idő alatt elkészíthető, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom! Ha egyszer kipróbáljátok, garantáltan soha többet nem fogjátok tudni abbahagyni, hiszen valóban mennyei!
Csokoládé mousse
Hozzávalók 6 személyre
- 220 g étcsokoládé
- 110 g vaj
- 3 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 36 g porcukor
Elkészítés:
1. Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, és adjuk hozzá a felkockázott vajat. Addig kevergessük, amíg össze nem olvad a vaj a csokoládéval.
2. Amíg a csokoládé olvad, egy külön tálban verjük habbá a tojásfehérjét a porcukorral. Legyen jó kemény a hab, úgy lesz igazán mousse-os.
3. Ha mindezzel megvagyunk, a tojássárgájákat egyenletesen keverjük bele egyesével a vajas, csokoládés keverékbe. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a keverék, nehogy összeugorjon benne a tojás.
4.Végül a felvert habot három részben keverjük hozzá óvatosan a csokoládés krémhez.
5. Miután összekevertük, osszuk szét adagokra, és tegyük be a hűtőbe 30-40 percre.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept