Csokoládé mousse

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a kedves receptet a nagymamám tanította még nekem gyermekkoromban. Az egész családom kívülről tudja már, hogy hogyan kell elkészíteni, ezért rengeteg eseményen ezt a finomságot szoktuk fogyasztani. Nemrég megtaláltam, ezért elkészítettem a kedvesemnek. Neki azóta ez a kedvenc desszertje, és már neki is megtanítottam, hogyan kell elkészíteni ezt a mennyei habos édességet. Könnyen és kevés idő alatt elkészíthető, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom! Ha egyszer kipróbáljátok, garantáltan soha többet nem fogjátok tudni abbahagyni, hiszen valóban mennyei!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 220 g étcsokoládé
  • 110 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 36 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, és adjuk hozzá a felkockázott vajat. Addig kevergessük, amíg össze nem olvad a vaj a csokoládéval.

2. Amíg a csokoládé olvad, egy külön tálban verjük habbá a tojásfehérjét a porcukorral. Legyen jó kemény a hab, úgy lesz igazán mousse-os.

3. Ha mindezzel megvagyunk, a tojássárgájákat egyenletesen keverjük bele egyesével a vajas, csokoládés keverékbe. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a keverék, nehogy összeugorjon benne a tojás.

4.Végül a felvert habot három részben keverjük hozzá óvatosan a csokoládés krémhez.

5. Miután összekevertük, osszuk szét adagokra, és tegyük be a hűtőbe 30-40 percre.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük