Csokoládé mousse

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a kedves receptet a nagymamám tanította még nekem gyermekkoromban. Az egész családom kívülről tudja már, hogy hogyan kell elkészíteni, ezért rengeteg eseményen ezt a finomságot szoktuk fogyasztani. Nemrég megtaláltam, ezért elkészítettem a kedvesemnek. Neki azóta ez a kedvenc desszertje, és már neki is megtanítottam, hogyan kell elkészíteni ezt a mennyei habos édességet. Könnyen és kevés idő alatt elkészíthető, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom! Ha egyszer kipróbáljátok, garantáltan soha többet nem fogjátok tudni abbahagyni, hiszen valóban mennyei!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 220 g étcsokoládé
  • 110 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 36 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, és adjuk hozzá a felkockázott vajat. Addig kevergessük, amíg össze nem olvad a vaj a csokoládéval.

2. Amíg a csokoládé olvad, egy külön tálban verjük habbá a tojásfehérjét a porcukorral. Legyen jó kemény a hab, úgy lesz igazán mousse-os.

3. Ha mindezzel megvagyunk, a tojássárgájákat egyenletesen keverjük bele egyesével a vajas, csokoládés keverékbe. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a keverék, nehogy összeugorjon benne a tojás.

4.Végül a felvert habot három részben keverjük hozzá óvatosan a csokoládés krémhez.

5. Miután összekevertük, osszuk szét adagokra, és tegyük be a hűtőbe 30-40 percre.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük