Húsos káposzta
Édesanyámtól tanultam, sok generáción keresztül adták át egymásnak.
Húsos káposzta
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg sertéshús
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 dkg zsír
- pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg rizs
- majoranna
- őrölt bors
- só
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A savanyú káposztát feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, beletesszük a rizst, és lassan hagyjuk megfőni. A húst kockákra vágjuk, zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rárakjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával, borssal, majorannával, sóval ízlés szerinti mennyiségben és megfőzzük. Ha kész, összeöntjük a savanyú káposztával és összefőzzük. Tejföllel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept