Karfiolfasírt

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamám találmánya, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg karfiol
  • 30 dkg darált hús (sovány sertéshús, vagy csirke esetleg pulyka)
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt, feldarabolt karfiolt megfőzöd, majd összetöröd. A karfiolmasszához kevered a nyers, darált húst és a két tojást, ízlés szerint sózd, borsozd, és tegyél bele pirospaprikát is. Ettől lesz ugyanis színe a fasírtoknak. Alaposan keverd el, gyúrd össze a hozzávalókat. Ha már homogén a massza, akkor vizes kézzel formázz gombócokat a karfiolos húsból, majd forgasd a fasírtokat zsemlemorzsába, ahogyan a hagyományos vagdaltakat. A gombócokat bő, forró olajban süsd meg. Nagyon finom étel, ami körettel, főzelékkel vagy csak úgy magában, kapkodónak is kiváló.

Ezt is szeretjük