Karfiolfasírt
Nagymamám találmánya, érdemes kipróbálni.
Karfiolfasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg darált hús (sovány sertéshús, vagy csirke esetleg pulyka)
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megpucolt, feldarabolt karfiolt megfőzöd, majd összetöröd. A karfiolmasszához kevered a nyers, darált húst és a két tojást, ízlés szerint sózd, borsozd, és tegyél bele pirospaprikát is. Ettől lesz ugyanis színe a fasírtoknak. Alaposan keverd el, gyúrd össze a hozzávalókat. Ha már homogén a massza, akkor vizes kézzel formázz gombócokat a karfiolos húsból, majd forgasd a fasírtokat zsemlemorzsába, ahogyan a hagyományos vagdaltakat. A gombócokat bő, forró olajban süsd meg. Nagyon finom étel, ami körettel, főzelékkel vagy csak úgy magában, kapkodónak is kiváló.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept