Karfiolfasírt

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamám találmánya, érdemes kipróbálni.

Karfiolfasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg karfiol
  • 30 dkg darált hús (sovány sertéshús, vagy csirke esetleg pulyka)
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt, feldarabolt karfiolt megfőzöd, majd összetöröd. A karfiolmasszához kevered a nyers, darált húst és a két tojást, ízlés szerint sózd, borsozd, és tegyél bele pirospaprikát is. Ettől lesz ugyanis színe a fasírtoknak. Alaposan keverd el, gyúrd össze a hozzávalókat. Ha már homogén a massza, akkor vizes kézzel formázz gombócokat a karfiolos húsból, majd forgasd a fasírtokat zsemlemorzsába, ahogyan a hagyományos vagdaltakat. A gombócokat bő, forró olajban süsd meg. Nagyon finom étel, ami körettel, főzelékkel vagy csak úgy magában, kapkodónak is kiváló.

Ezt is szeretjük