Narancsos bomba

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karácsonyra készítem már 3 éve a családomnak, imádják. Amilyen bonyolultnak és hosszúnak tűnik leírva, olyan könnyen és gyorsan lehet elkészíteni.

Narancsos bomba

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5-6 db narancs
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml habtejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • 1-2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. habfixáló
  • 2 cs. babapiskóta
  • 3-4 dl narancsos üdítő
  • 1 cs. vaníliás vagy tejszínes pudingpor
  • folpack
Recept idők

Elkészítés:

A narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy ne maradjon rajtuk fehér rész, vékonyan felszeletelünk 3-at, 2 db-ot felkockázunk. 3 dl narancsos üdítőben megfőzzük a csomag pudingport, félretesszük hűlni. Egy tálkában 2-3 dl narancsos üdítőt öntünk, ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát, a tejszínt ízlés szerinti porcukorral, 1-2 cs. vaníliás cukorral felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, és 1 narancs kifacsart levét, ez a krémünk. Előveszünk egy nagyobb méretű jénai tálat, folpackkal kibéleljük, kirakjuk a tálat narancsszeletekkel, a tál aljáról indulva, a tál széle és teteje felé haladva, hogy fedjék egymást, vigyázva, hogy ne csússzanak el. Ezután lapátkanállal a narancsszeletek fölé krémet kenünk, kb. 1-1.5cm vastagon, majd narancsos üdítőbe mártogatva kirakjuk babapiskótás réteggel. Erre ismét 1 cm krém kerül, az edény oldalánál is, megszórjuk narancskockákkal, hogy mindenhová jusson, beleöntjük a kihűlt narancsüdítős pudingzselét, ismét babapiskótás réteg következik. Ha van még helyünk, megint krém, és megint mártott piskóta,(mindig piskóta az utolsó réteg! Folpackkal szorosan lezárjuk az edény tetejét, 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, másnap nagyobb méretű lapostányérra borítjuk(átfordítjuk). A "búrát" levesszük, és szeleteljük. Isteni finom!

1
2
Ezt is szeretjük