Lestyános csirkeraguleves

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egészséges, laktató leves. A lestyánt vegeta növénynek is hívják.

Lestyános csirkeraguleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 4-5 szelet szárított vargánya(lehet friss csiperkét is használni)
  • 1 kis hagyma
  • 50-60 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
  • 15 dkg zöldhüvelyű mirelit bab
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • 15-20 dkg krumpli
  • zöldpetrezselyem
  • lestyánlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 /2 paprika
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket. A csirkemellfilét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyemzölddel. Addig pirítjuk, ameddig a csirkemell is kifehéredik, fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával.
Egy fazékban közben vizet forralunk, és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, a zellerzöldet, a paradicsomot, a paprikát, a leöblített szárított vargányát, és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig, majd belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit.
Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek, a csirkemellkockák, beletesszük a borsót, néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).

Forrón, petrezselyemmel és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti, tehet bele csili paprikát!

Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük