Lestyános csirkeraguleves

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

Jessica Alba elég viccesen néz ki a ’80-as évek stílusában: nem biztos, hogy így elvinnénk bulizni »

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egészséges, laktató leves. A lestyánt vegeta növénynek is hívják.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 4-5 szelet szárított vargánya(lehet friss csiperkét is használni)
  • 1 kis hagyma
  • 50-60 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
  • 15 dkg zöldhüvelyű mirelit bab
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • 15-20 dkg krumpli
  • zöldpetrezselyem
  • lestyánlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 /2 paprika
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket. A csirkemellfilét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyemzölddel. Addig pirítjuk, ameddig a csirkemell is kifehéredik, fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával.
Egy fazékban közben vizet forralunk, és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, a zellerzöldet, a paradicsomot, a paprikát, a leöblített szárított vargányát, és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig, majd belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit.
Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek, a csirkemellkockák, beletesszük a borsót, néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).

Forrón, petrezselyemmel és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti, tehet bele csili paprikát!

Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük