Lestyános csirkeraguleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egészséges, laktató leves. A lestyánt vegeta növénynek is hívják.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 4-5 szelet szárított vargánya(lehet friss csiperkét is használni)
  • 1 kis hagyma
  • 50-60 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
  • 15 dkg zöldhüvelyű mirelit bab
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • 15-20 dkg krumpli
  • zöldpetrezselyem
  • lestyánlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 /2 paprika
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket. A csirkemellfilét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyemzölddel. Addig pirítjuk, ameddig a csirkemell is kifehéredik, fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával.
Egy fazékban közben vizet forralunk, és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, a zellerzöldet, a paradicsomot, a paprikát, a leöblített szárított vargányát, és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig, majd belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit.
Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek, a csirkemellkockák, beletesszük a borsót, néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).

Forrón, petrezselyemmel és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti, tehet bele csili paprikát!

Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük