Vakondtúrás torta

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 7 tojás
  • 7 ek. liszt
  • 7 ek. cukor
  • 4 ek. kakaópor
  • sütőpor

Krémhez

  • 5 dkg csokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 3 banán
  • kevés porcukor
  • (ízlés szerint kevesebb tejszínhez, 25 dkg túró)
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A liszthez a kakaót és a sütőport hozzászitáljuk, majd a tojásos masszához adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180-200°-on megsütjük.
Hagyjuk kihűlni; ezután a tortalap belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy maradjon pereme a tortának, és az alja is meglegyen. A tejszínt a porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a lereszelt csokoládét (lehet tortadara is), és tetszés szerint túrót is keverhetünk a krémbe, hogy még ízletesebb legyen. A banánokat felkarikázzuk és a torta alját kibéleljük vele jó sűrűn. Ezután a habot szépen felhalmozzuk; befejezésül pedig a korábban kiszaggatott tésztadarabokat rátapasztjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szeletelhető legyen.

1
2
Ezt is szeretjük