Töltött káposzta másképpen
Lényegében egy töltött káposzta, csak új formában van elkészítve.
Töltött káposzta másképpen
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg darált sertéscomb
- 6 db savanyú káposztalevél
- 1 dl rizs
- 1 ek zabpehely
- 2 kis méretű tojás
- só
- bors
- fűszerpaprika
- kapor
- csombor
- 1 csili
- egy kisebb póréhagyma( 2 ek. felaprítva)
- 1 kisebb pirospaprika
- 1 ek olaj a kuglóf forma kikenéséhez
Elkészítés:
A felaprított hagymát és a felkockázott pirospaprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, jól összekavarjuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, majd belekeverjük az üvegesre párolt hagymát.
A rizst megmossuk, beletesszük a tálba, valamint belerakjuk a zabpelyhet is. Feltörünk két tojást, ezt is hozzáadjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerekkel: kaporral, csomborral.
Összegyúrjuk, majd előkészítjük a kuglófformát. Olajjal kikenjük és kibéleljük savanyú káposztalevéllel úgy, hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük káposztalevéllel. A tetejére csomborágat teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük, én az alsó rácsra raktam. A tepsibe vizet öntünk, közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot(kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sült, majd levettem a fóliát, és egy kicsit pirítottam.
Amikor elkészült, 10-15 percig pihentettem, ezt követően egy tálra borítottam (vigyázni kell mert marad folyadék alatta és könnyen kifolyhat :-)).
Tejföllel kínáljuk.
Krumplipürével nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept