Töltött káposzta másképpen

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lényegében egy töltött káposzta, csak új formában van elkészítve.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg darált sertéscomb
  • 6 db savanyú káposztalevél
  • 1 dl rizs
  • 1 ek zabpehely
  • 2 kis méretű tojás
  • bors
  • fűszerpaprika
  • kapor
  • csombor
  • 1 csili
  • egy kisebb póréhagyma( 2 ek. felaprítva)
  • 1 kisebb pirospaprika
  • 1 ek olaj a kuglóf forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A felaprított hagymát és a felkockázott pirospaprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, jól összekavarjuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, majd belekeverjük az üvegesre párolt hagymát.
A rizst megmossuk, beletesszük a tálba, valamint belerakjuk a zabpelyhet is. Feltörünk két tojást, ezt is hozzáadjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerekkel: kaporral, csomborral.
Összegyúrjuk, majd előkészítjük a kuglófformát. Olajjal kikenjük és kibéleljük savanyú káposztalevéllel úgy, hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük káposztalevéllel. A tetejére csomborágat teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük, én az alsó rácsra raktam. A tepsibe vizet öntünk, közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot(kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sült, majd levettem a fóliát, és egy kicsit pirítottam.
Amikor elkészült, 10-15 percig pihentettem, ezt követően egy tálra borítottam (vigyázni kell mert marad folyadék alatta és könnyen kifolyhat :-)).

Tejföllel kínáljuk.
Krumplipürével nagyon finom.

1
2
3
Ezt is szeretjük