Töltött káposzta másképpen

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lényegében egy töltött káposzta, csak új formában van elkészítve.

Töltött káposzta másképpen

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg darált sertéscomb
  • 6 db savanyú káposztalevél
  • 1 dl rizs
  • 1 ek zabpehely
  • 2 kis méretű tojás
  • bors
  • fűszerpaprika
  • kapor
  • csombor
  • 1 csili
  • egy kisebb póréhagyma( 2 ek. felaprítva)
  • 1 kisebb pirospaprika
  • 1 ek olaj a kuglóf forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A felaprított hagymát és a felkockázott pirospaprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, jól összekavarjuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, majd belekeverjük az üvegesre párolt hagymát.
A rizst megmossuk, beletesszük a tálba, valamint belerakjuk a zabpelyhet is. Feltörünk két tojást, ezt is hozzáadjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerekkel: kaporral, csomborral.
Összegyúrjuk, majd előkészítjük a kuglófformát. Olajjal kikenjük és kibéleljük savanyú káposztalevéllel úgy, hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük káposztalevéllel. A tetejére csomborágat teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük, én az alsó rácsra raktam. A tepsibe vizet öntünk, közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot(kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sült, majd levettem a fóliát, és egy kicsit pirítottam.
Amikor elkészült, 10-15 percig pihentettem, ezt követően egy tálra borítottam (vigyázni kell mert marad folyadék alatta és könnyen kifolyhat :-)).

Tejföllel kínáljuk.
Krumplipürével nagyon finom.

1
2
3
Ezt is szeretjük