Diós-vajas kalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Interneten olvastam...

Diós-vajas kalács

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 db tojás egy a kenéshez
  • 2 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 mk só
  • 10 dkg vaj
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel és egy kis cukorral felfuttatjuk. Félretesszük a diót, 2 dkg vajat és az egyik tojást, a többit összegyúrjuk a az élesztős anyaggal. Majd 1 órát kelni hagyjuk, utána kinyújtjuk és megtöltjük a félretett vajjal, amibe diót keverünk. Megkenjünk a másik tojással, és 190 fokon készre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük