Diós-vajas kalács
Interneten olvastam...
Diós-vajas kalács
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2 db tojás egy a kenéshez
- 2 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 mk só
- 10 dkg vaj
- darált dió
Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel és egy kis cukorral felfuttatjuk. Félretesszük a diót, 2 dkg vajat és az egyik tojást, a többit összegyúrjuk a az élesztős anyaggal. Majd 1 órát kelni hagyjuk, utána kinyújtjuk és megtöltjük a félretett vajjal, amibe diót keverünk. Megkenjünk a másik tojással, és 190 fokon készre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept