Túróci sajtos csülökmetélt
Egy idős szomszéd bácsitól kaptam ezt az 1983-as Frank Júlia: Disznótorban c. könyvet, amiben ez a remek recept is szerepel. Apósomnak előszeretettel készítem, mikor meglátogat bennünket.
Túróci sajtos csülökmetélt
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg sertéscsülök (kicsontozott)
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg juhsajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
1.A kicsontozott, bőrös csülköket annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
Levéből kiemelve lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra metéljük.
Tűzálló lapos tálra terítjük a húscsíkokat, és leöntjük 1 dl átszűrt főzőlé, a tejföl, a megreszelt juhsajt, a zúzott fokhagyma és a bors keverékével.
Alufóliával lefedve forró sütőben sütjük 25 percig, ezután fólia nélkül pirosra sütjük.
Szalmaburgonyával vagy tepsiben sült burgonyával kínáljuk, káposztasaláta kíséretében.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept