Eperhabos torta

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eperhabos torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Piskótához_
  • 4 tojás
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 4 ek. cukor

Hablaphoz

  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. van.cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg fagyasztott eper
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín

Fondant

  • 6 ek. víz
  • 1 ek. őrölt zselatin (8-10 g)
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. margarin
  • 100 dkg porcukor vagy amennyit felvesz
  • (mandula aroma az íz miatt)
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához felverem a tojások fehérjét a cukorral, majd óvatosan beleforgatom a tojások sárgáját, valamint a kakaópor és a liszt keverékét. Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát, és 180-200°-os sütőben megsütöm.
A hablaphoz a tojásfehérjét félig felverem, majd a cukor, a van.cukor és a keményítő hozzáadásával folytatom, mígnem egy kemény habot kapok. Sütőpapírra akkora kört rajzolok, mint a tortaforma, és erre halmozom a habot. 150°-os sütőben legalább 30 percig sütöm (rózsaszínre), aztán egy picit még hagyom száradni. A krémhez a mascarponét összekeverem a porcukorral, hozzákeverem az epret, amit még félig fagyos állapotában összeturmixoltam (így kissé darabos marad). Felverem a tejszínt, majd az epres masszához forgatom. (A krémből egy keveset félreteszek, amivel majd kívülről bevonom a tortát). Kettévágom a már kihűlt piskótát, visszateszem a formába az egyik felét, megkenem a krém felével, erre megy a hablap, majd a krém másik fele és végül a piskóta teteje.
Hűtőbe teszem a formával együtt egy pár órára, hogy megdermedjen.
Díszítéshez lecsatolom a tortaformát, és vékonyan bevonom a félretett krémmel az egészet. A fondant hozzávalóit összegyúrom.(Fóliába csomagolva egy éjszakát pihenjen.) Végezetül a fondantot kinyújtom pár mm vékonyra, és befedem vele a tortát.(Ha a fondant túl ragacsos maradt, porcukor hozzáadásával, és átgyúrásával keményíthető. Ha pedig kemény lett, akkor margarinos kézzel többszöri átgyúrással lágyítom).

Ezt is szeretjük