Eperhabos torta

beauty and style
Top olvasott cikkek

Eperhabos torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Piskótához_
  • 4 tojás
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 4 ek. cukor

Hablaphoz

  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. van.cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg fagyasztott eper
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín

Fondant

  • 6 ek. víz
  • 1 ek. őrölt zselatin (8-10 g)
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. margarin
  • 100 dkg porcukor vagy amennyit felvesz
  • (mandula aroma az íz miatt)
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához felverem a tojások fehérjét a cukorral, majd óvatosan beleforgatom a tojások sárgáját, valamint a kakaópor és a liszt keverékét. Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát, és 180-200°-os sütőben megsütöm.
A hablaphoz a tojásfehérjét félig felverem, majd a cukor, a van.cukor és a keményítő hozzáadásával folytatom, mígnem egy kemény habot kapok. Sütőpapírra akkora kört rajzolok, mint a tortaforma, és erre halmozom a habot. 150°-os sütőben legalább 30 percig sütöm (rózsaszínre), aztán egy picit még hagyom száradni. A krémhez a mascarponét összekeverem a porcukorral, hozzákeverem az epret, amit még félig fagyos állapotában összeturmixoltam (így kissé darabos marad). Felverem a tejszínt, majd az epres masszához forgatom. (A krémből egy keveset félreteszek, amivel majd kívülről bevonom a tortát). Kettévágom a már kihűlt piskótát, visszateszem a formába az egyik felét, megkenem a krém felével, erre megy a hablap, majd a krém másik fele és végül a piskóta teteje.
Hűtőbe teszem a formával együtt egy pár órára, hogy megdermedjen.
Díszítéshez lecsatolom a tortaformát, és vékonyan bevonom a félretett krémmel az egészet. A fondant hozzávalóit összegyúrom.(Fóliába csomagolva egy éjszakát pihenjen.) Végezetül a fondantot kinyújtom pár mm vékonyra, és befedem vele a tortát.(Ha a fondant túl ragacsos maradt, porcukor hozzáadásával, és átgyúrásával keményíthető. Ha pedig kemény lett, akkor margarinos kézzel többszöri átgyúrással lágyítom).

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük