Cukkinifőzelék pisztránggal
Ezt a receptet egy balatoni étteremből tanultam, nagy kedvenc lett.
Cukkinifőzelék pisztránggal
Hozzávalók 2 személyre
- 2-3 cukkini
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 citrom
- kapor
- só
- bors
- 1 pohár joghurt
- 2 ek liszt
- 2 nagyobb pisztrángfilé
Elkészítés:
2-3 cukkinit nagyobb lyukú reszelőn lereszelek, besózom, kinyomkodom kicsit. Egy fej finomra vágott hagymát megdinsztelek, egy gerezd fokhagymával tovább kevergetem. Jöhet bele a cukkini, pici víz és így pároljuk tovább. Kis pohár joghurtban egy kanál lisztet elkeverek, ez a habarása, óvatosan a cukkinihez keverem, citromlével, kaporral ízesítem. A pisztrángfilét fél órával a sütés előtt besózom. Sütéskor olajjal átmasszírozom, picit megborsozom, forró serpenyőben (szerencsések grillapon) gyorsan megsütöm mindkét oldalát. Citromlét csepegtetek rá, és a főzelékhez tálalom. Csodás, reduktív balatoni borokat ajánlok hozzá! Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept