Banános piskótatallér

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csupa finomság ez a piskóta-banán-csoki trió! Jó hír a kisgyermekes anyukáknak, hogy a gyermeküket is bevonhatják az elkészítésébe ... tuti, hogy nagy lesz az öröm.:) Könnyen elkészíthető, igazi vendégváró falatkák, de ez az édesség bármely partin is megállná a helyt.

Banános piskótatallér

Hozzávalók 8 személyre:

  • 370 g piskótatallér (natúr)
  • 3 db banán (nagyobb)
  • 460 g ét- vagy tejcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • kb. 1,5 dl tej
  • fogvájó

Díszítéshez

  • kókuszreszelék
  • tortadíszítő
Recept idők

Elkészítés:

1. A megpucolt banánt kb. 3-5 mm vastag karikákra felvágjuk. Két piskótatallér közé 1 db banánkarikát teszünk, és fogvájóval átszúrjuk.

2. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a margarinnal, majd mikor elolvadtak hozzáöntjük a tejet. (A tejtől egy kicsit megkeménykedik, ezért kevergessük tovább a vízgőz felett, míg újra híg nem lesz.)

3. Fogpiszkálónál fogva belemártogatjuk a tallért az olvasztott csokoládéba és az asztalra terített sütőpapírra tesszük dermedni (ne érjenek össze). A tallér tetejét pedig megszórjuk kókuszreszelékkel vagy tortadíszítő cukorkákkal, de ez akár el is maradhat. Később egy tálcára tesszük, és berakjuk a hűtőbe dermedni.
Tipp: Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a piskóta megpuhuljon.

Ezt is szeretjük