Profiterol narancsos krémmel

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Profiterol narancsos krémmel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 2 db tojás
  • csipet só

Narancsos krém hozzávalói

  • 2-3 ek narancslekvár
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín

Csokoládéöntet hozzávalói

  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 2 dl tejszín (20%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, a vizet, és a vajat melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a sóval összekevert lisztet, majd alaposan keverjük össze.

Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett kisebb lángon pirítsuk 3-4 percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük mindegyikkel külön-külön simára a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal tegyünk kisebb halmokat egymástól távolabb.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a gázt, majd hagyjuk a csukott ajtajú sütőben még kb. harminc percig. Végül nyissuk ki a sütőajtót, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára a naracslekvárral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint porcukorral.
A teszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez. (Apránként adjuk hozzá a habot, figyelve, nehogy folyós legyen.)

A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágjuk le, és töltsük meg az elkészült narancsos krémmel, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a krém tetejére.

Tördeljük bele egy fém tálba a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, keverjük simára.
Tálaláskor helyezzük a megtöltött fánkokat tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládéval. (A fánkot közvetlenül tálalás előtt töltsük csak meg, mert különben a krém eláztatja a tésztát!!!!)

1
2
Ezt is szeretjük