Márványos túrótorta

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy újságban láttam az alapötletet, aztán egy picit módosítottam, és így lett belőle egy kedves barátunknak születésnapi tortája, amely nagy sikert aratott.

Márványos túrótorta

Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók a tésztához

  • 37,5 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 2,5 dl étolaj
  • 1,25 dl víz
  • 2 ek. nem cukrozott kakaópor

A krémhez

  • 3 dl habtejszín
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • ízlés szerinti porcukor
  • fél citrom leve és héja
  • ízlés szerinti összedarabolt gyümölcsök (befőtt v. „igazi”)
  • sárgabaracklekvár a lapok megkenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A kétféle cukrot a tojásokkal kikeverjük, hozzáadjuk az étolajat, a vizet, végül a sütőporos lisztet is. A tésztát megfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Kivajazunk egy 26 cm-s kapcsos tortaformát, majd felváltva evőkanalanként barna és fehér tésztát teszünk a közepéből kiindulva, amely majd magától szétfolyik márványosan. A sütőben készre sütjük, időt nem írok, ez sütőfüggő. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy kész-e. A formában hagyjuk hűlni, utána kiborítjuk.
A krémhez összetörjük a túrót, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá vert tejszínhabot.
Miután a tésztánk kihűlt, kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük sárgabaracklekvárral, arra rákenjük a túrókrém kb. egyharmadát, amire rászórjuk a darabokra vágott gyümölcsöt. Erre jön a maradék túrókrém. Rátesszük a felső lapot is úgy, hogy amit ráborítunk, azt is megkenjük egy réteg sárgabaracklekvárral.
Jót tesz neki egy óra a hűtőben, akár úgy is, hogy enyhén préseljük…
A díszítés már egyéni lehet, 2 dl tejszínt felverve és azzal körbekenve, de egyszer csináltam már úgy is, hogy a tetejére is sárgabaracklekvárt kentem, és pirított mandulaforgáccsal beszórtam. (Ha ezt a módszert választja valaki, akkor érdemes a sárgabaracklekvárt felforrósítani, hogy egynemű legyen, úgy szebb a bekenésnél.)

1
2
3
Ezt is szeretjük