Tepsis csirke

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A receptet ajánlom cukorbetegeknek, de természetesen mindenkinek, aki szeret egészségesen táplálkozni. A zöldségeket lehet variálni.
Három-négy személy jóllakik, a zöldségek és a hús mellé hajdinát is kínáltam.

Tepsis csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db csirke alsócomb
  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zeller
  • 2 db kisebb cékla
  • 20-25 db kelbimbó
  • póréhagyma
  • egy teáskanál mustár
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 dl fehérbor
  • zöldfűszerek
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • bors
  • őrölt kömény
  • egy teáskanál csirkefűszer (tartósítószer menetes)
Recept idők

Elkészítés:

Megmossuk a csirkét, a bőrét lehúzzuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet.
A csirkét beborsozzuk, megsózzuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy tálban a mustárt elkeverjük az olajjal és bekenjük a húst, majd letakarjuk, betesszük egy éjszakára a hűtőbe pácolódni.
Másnap megtisztítjuk a zöldségeket, kivajazzuk a tepsit (a vaj felét félretesszük), beletesszük a zöldségeket, rátesszük a húsokat.
Zöldfűszerrel, köménnyel, borssal, sóval megszórjuk, ráöntjük a bort és alufóliával befedjük a tepsit.
160 fokos sütőbe toljuk, és kb 60 percig sütjük. Közben meglocsoljuk a zafttal, és az elpárolgott folyadékot pótoljuk, én egy dl meleg vizet adtam hozzá. Ha megpuhult a csirke, a fóliát levesszük, és minden húsdarabra teszünk egy kis vajat, és visszatoljuk a sütőbe. Megemeljük a hőfokot 180 fokra, és megpirítjuk a húst. Közben megforgatjuk, hogy minden oldala szép piros legyen.(Kb. 20 percig pirítottam).

1
2
3
Ezt is szeretjük