Sajtos-gombás csirkemell

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű, gyorsan elkészíthető. Egyik kedvenc receptem:-).

Sajtos-gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell filé
  • egy vöröshagyma
  • 10-12 db csiperke
  • gomba (kb 20 dkg)
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • egy csomag mozzarella
  • 10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • két kis paradicsom
  • 1 evőkanál rozsliszt
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet. A mellfiléket kinyitjuk, egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk, majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst (oldalanként kb. 4-4 perc), ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba (vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld-levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst vagy krumplipürét kínálni. Természetesen a saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátával tálaltam.

Pulykamellel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!

1
2
Ezt is szeretjük