Sajtos-gombás csirkemell

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű, gyorsan elkészíthető. Egyik kedvenc receptem:-).

Sajtos-gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell filé
  • egy vöröshagyma
  • 10-12 db csiperke
  • gomba (kb 20 dkg)
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • egy csomag mozzarella
  • 10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • két kis paradicsom
  • 1 evőkanál rozsliszt
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet. A mellfiléket kinyitjuk, egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk, majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst (oldalanként kb. 4-4 perc), ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba (vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld-levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst vagy krumplipürét kínálni. Természetesen a saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátával tálaltam.

Pulykamellel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük