Sajtos-gombás csirkemell
Egyszerű, gyorsan elkészíthető. Egyik kedvenc receptem:-).
Sajtos-gombás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell filé
- egy vöröshagyma
- 10-12 db csiperke
- gomba (kb 20 dkg)
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- egy csomag mozzarella
- 10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
- 2 evőkanál olaj
- egy teáskanálnyi vaj
- két kis paradicsom
- 1 evőkanál rozsliszt
Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet. A mellfiléket kinyitjuk, egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk, majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst (oldalanként kb. 4-4 perc), ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba (vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld-levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst vagy krumplipürét kínálni. Természetesen a saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátával tálaltam.
Pulykamellel is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept