Dolce vita tagliatelle
Dolce vita tagliatelle
Hozzávalók 4 személyre
- 1 e.k olívaolaj
- 500 gr tagliatelle(lehetőleg durumlisztből)
- 0.5 l tejszín
- (vagy növényi tejszínpótló, én ezt favorizálom)
- 1 nagyobb filézett csirkemell
- 3 db közepes paradicsom
- 1 ananász (vagy konzerv)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 chilli paprika
- csipetnyi rozmaring
- só és 1 kk. ételízesítő
Elkészítés:
A tagliatelle vizét felforralom, csipet sóval 6-8 perc alatt \"al dente\"-re főzzük.
Közben olíván megpirítom a felkockázott csirkemellet, amit sózok, rozmaringgal meghintek, majd tányérra szedem. Ebben a húslés-olívában megforgatom a felkockázott ananászt, kihalászom ezt is a tányérra. Majd a durvára vágott vöröshagymát is ebben pirítom. Visszapakolom a húst és az ananászt, hozzáteszem a felaprított paradicsomot, és beleöntöm a tejszínt is. Ételízesítővel és chillivel tovább ízesítem (ízlés szerint), ki milyen pikánsat szeret. 10 percig fedő alatt lassan főzöm, majd óvatosan belekeverem a tagliatellét. Végül tálaláskor meghintem friss petrezselyemmel!
Egészséges, egzotikus ízvilágú, laktató egytálétel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept