Aranygaluska

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamám receptje, amit én lecsökkentettem 4 személyes adagra, mert az ő receptje egy kisebb hadseregnyi embernek elég lenne :D
Imádom, megunhatatlan édesség, férjem egyik kedvence. A mákos guba helyett ez volt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 180 g búzaliszt
  • 18 g porcukor
  • 18+15 g vaj
  • 14 g friss élesztő
  • 2 g só
  • 1 db kis tojás
  • 80 ml tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 75 g darált dió
  • 60 g kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a 18 g vajat, a sót, a tojást és a citrom felének a reszelt héját mérjük ki egy tálba. A tejet langyosra melegítjük, majd belerakjuk az élesztőt, hagyjuk felfutni, majd úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, beleöntjük a többi hozzávalóhoz! Gyúrjuk teljesen simára a tésztát, azután hagyjuk pihenni 30 percig.
Míg kel a tészta, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 20 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, és a citromhéjjal.
Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. A tésztapogácsákat a vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal, és a cukros dióval vastagon szórjuk meg. Rétegezzük, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át letakarva kelesztjük. A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal, és a cukros dióval vastagon megszórjuk. Addig pakoljuk, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tálaláshoz hagyományosan vaníliasodót ajánlok.

Ezt is szeretjük