Kuglófsütőben sült csirkemell
Kuglófsütőben sült csirkemell
Hozzávalók 6 személyre
- 65-70 dkg csirkemell
- 20 dkg nagyon vékonyra szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt (nálam füstölt karaván, mozzarella, trappista, parmezán volt)
- 1 csokor petrezselyemlevél
- 8-10 szál metélőhagyma
- 2 csipetnyi csili
- 2 csipetnyi szárított medvehagyma
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál rozsliszt
- 2 db nyers tojás
- só
- bors
- pici vaj a forma kikenéséhez
- 3 evőkanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítés:
Először a csirkemelleket 2 x 2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is.
Masszát készítünk 3 evőkanál tejfölből, a tojásokból, lisztből, apróra darabolt petrezselyemből, csiliből, apróra vágott metélőhagymából, reszelt sajtból (ebből hagyjunk meg egy keveset a tetejére is). Jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk a panírmorzsával és kibéleljük a baconcsíkokkal úgy, hogy a szélei a formán kívül lógjanak.
A húst összeforgatjuk a masszával és a formába kanalazzuk. Ha megtelt, a lelógó szalonnát hajtsuk rá, illetve ha nem éri be, akkor a tetejére is tegyünk szalonnacsíkot.
Kenjük meg 1 evőkanál tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb. 40 percig készre. Alufóliával fedjük be, amikor a sajt kezd megpirulni.
Amikor megsült, a formából fordítsuk ki egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe pár percre, amíg a szalonna is kap egy kis színt.
Legalább egy félórát hagyjuk hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept