Kuglófsütőben sült csirkemell

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kuglófsütőben sült csirkemell

Hozzávalók 6 személyre

  • 65-70 dkg csirkemell
  • 20 dkg nagyon vékonyra szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt (nálam füstölt karaván, mozzarella, trappista, parmezán volt)
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • 8-10 szál metélőhagyma
  • 2 csipetnyi csili
  • 2 csipetnyi szárított medvehagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rozsliszt
  • 2 db nyers tojás
  • bors
  • pici vaj a forma kikenéséhez
  • 3 evőkanálnyi zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Először a csirkemelleket 2 x 2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is.
Masszát készítünk 3 evőkanál tejfölből, a tojásokból, lisztből, apróra darabolt petrezselyemből, csiliből, apróra vágott metélőhagymából, reszelt sajtból (ebből hagyjunk meg egy keveset a tetejére is). Jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk a panírmorzsával és kibéleljük a baconcsíkokkal úgy, hogy a szélei a formán kívül lógjanak.
A húst összeforgatjuk a masszával és a formába kanalazzuk. Ha megtelt, a lelógó szalonnát hajtsuk rá, illetve ha nem éri be, akkor a tetejére is tegyünk szalonnacsíkot.
Kenjük meg 1 evőkanál tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb. 40 percig készre. Alufóliával fedjük be, amikor a sajt kezd megpirulni.
Amikor megsült, a formából fordítsuk ki egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe pár percre, amíg a szalonna is kap egy kis színt.
Legalább egy félórát hagyjuk hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Jó étvágyat!

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük