Nyúlpecsenye
Nyúlpecsenye
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db. nyúlcomb
- só
- bors
- szárított csombor (nyáron friss)
- egy nagy fej hagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egy diónyi vaj
Elkészítés:
Feldaraboljuk a nyúlhúst, megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla.
Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és belerakjuk a nyúlcombokat, körben megpirítjuk, majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap. Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral megszórjuk a combokat, lefedjük, és alacsony lángon pároljuk, ameddig a hús megpuhul, ha szükséges, még öntünk alá vizet. Ha megpuhult, hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Mi paradicsomos gnocchival ettük :-). Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept