Tárkonyos leves egy kicsit másképp

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • egy nyúl csontos része: gerinc, hát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • néhány gerezd brokkoli
  • 3 db krumpli
  • 1 dl mirelit zöldborsó
  • 2 evőkanál 12 %-os tejföl
  • egy evőkanál ecetes tárkony
  • bors
  • kurkuma
  • csili
  • 3 szelet szárított vargánya
  • egy db paradicsom
  • egy evőkanál rozsliszt
  • egy fej vöröshagyma
  • egy evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • egy teáskanál házi ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Hozzáadjuk a sót, a fej hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot, a gombát és kis lángon főzzük.

Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Amikor megdinsztelődött, rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük , majd ízesítjük két csipetnyi csilipaprikával, és egy késhegynyi kurkumával.
Összekeverjük és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe. A krumplit felkockázzuk és beletesszük.

Amikor majdnem készre főtt, beleöntjük a zöldborsót, a brokkolirózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.

Elkészítjük a habarást, a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk 2-3 merítőkanál levessel, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz. Ha szükséges, utánaízesítünk. Lezárjuk a lángot, és forrón kínáljuk.

Citromkarikával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt is szeretjük