Tárkonyos leves egy kicsit másképp

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tárkonyos leves egy kicsit másképp

Hozzávalók 4 személyre:

  • egy nyúl csontos része: gerinc, hát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • néhány gerezd brokkoli
  • 3 db krumpli
  • 1 dl mirelit zöldborsó
  • 2 evőkanál 12 %-os tejföl
  • egy evőkanál ecetes tárkony
  • bors
  • kurkuma
  • csili
  • 3 szelet szárított vargánya
  • egy db paradicsom
  • egy evőkanál rozsliszt
  • egy fej vöröshagyma
  • egy evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • egy teáskanál házi ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Hozzáadjuk a sót, a fej hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot, a gombát és kis lángon főzzük.

Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Amikor megdinsztelődött, rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük , majd ízesítjük két csipetnyi csilipaprikával, és egy késhegynyi kurkumával.
Összekeverjük és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe. A krumplit felkockázzuk és beletesszük.

Amikor majdnem készre főtt, beleöntjük a zöldborsót, a brokkolirózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.

Elkészítjük a habarást, a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk 2-3 merítőkanál levessel, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz. Ha szükséges, utánaízesítünk. Lezárjuk a lángot, és forrón kínáljuk.

Citromkarikával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt is szeretjük