Baconos-sonkás tejszínes spagetti

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Baconos-sonkás tejszínes spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 csipet Himalája só
  • ½ ek extra szűz olívaolaj
  • 10-15 dkg dobozos apróra vágott bacon
  • 3 dkg cheddar sajt
  • 3 dkg eidami sajt
  • 250 ml tejszín
  • 2 db zöldhagyma
  • 1 nagy csipet ötbors - darált
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a hozzávalókat. Kockákra vágjuk fel a bacont, viszont lehet apróra vágva is kapni. Itt már megkönnyíthetjük a feladatunkat.
Vágjuk a zöldhagymát karikára, a petrezselymet apróra, és a sonkaszeleteket is apró kockára. Ha készen vagyunk, tegyük félre, és reszeljük le a sajtot. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket.
Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókuszolajat tegyünk bele, és forrásig melegítjük.
Ezt követően, tegyük bele a spagettit. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente”, ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. – (Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt, és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le, és öblítsük le egy kis hideg vízzel, és tegyünk bele egy ek kókuszolajat és jól keverjük el.
Amíg fő a tészta, készítsük el a szószt.
Egy serpenyőbe tegyük bele a bacont, pirítsuk pár percig, amíg egy picit ropogósabb lesz. Vegyünk ki a szalonnából egy kicsit és tegyük félre.
Reszeljünk a serpenyőben maradt baconhoz fokhagymát, tegyük rá a hagymát, a sonkát és borsozzuk. Nem kell sózni, mivel a szalonna és a sonka is sós. Keverjük össze és pirítsuk tovább, kb. 5 perc, és a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Öntsük fel a tejszínnel, és tegyük hozzá a reszelt sajtot. Forraljuk össze. Ha a sajttól nagyon sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel. Ha elkészültünk, akkor a leszűrt tésztát öntsük, a sonkás-baconos szószunkhoz, keverjük össze, kb. egy percig lassú lángon kevergetve, forraljuk össze.
Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a félretett ropogós bacon szalonnával, apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, és reszelt cheddar sajttal.
Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük