Pikáns csirkemell fetás paprikával

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 doboz fetával töltött paprika
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • Himalája só
  • Ázsiai ötbors fűszer - durvára darált
  • Kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Kókuszzsír
  • Jégsaláta
  • Koktél paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belőle.
Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.
A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan egy éles kés segítségével felszeleteljük.
Ezt követően a hússzeletekre teszünk két szelet bacont – én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettő is ráfért – ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzíthetjük hústűvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is.
Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve – picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.
Panírozás előtt kókuszsírt kezdjünk el hevíteni egy serpenyőben.
A bepanírozott csirkemelltekercseinket süssük ropogósra.
Salátával, koktél paradicsommal vagy más körettel: krumplival vagy rizzsel is kínálhatjuk, de csak magában eszegetve is nagyon finom és laktató.

Tipp: Akinek van több ideje, az egész darab csirkemellfiléket áztassa be fokhagymás tejbe, tegye a hűtőbe 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemellet vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.
Jó étvágyat!
Klarissza

Ezt is szeretjük