Pikáns csirkemell fetás paprikával
Pikáns csirkemell fetás paprikával
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemellfilé
- 1 doboz fetával töltött paprika
- 1 csomag szeletelt bacon
- Himalája só
- Ázsiai ötbors fűszer - durvára darált
- Kukoricaliszt
- 3 db tojás
- Zsemlemorzsa
- Kókuszzsír
- Jégsaláta
- Koktél paradicsom
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belőle.
Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.
A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan egy éles kés segítségével felszeleteljük.
Ezt követően a hússzeletekre teszünk két szelet bacont – én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettő is ráfért – ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzíthetjük hústűvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is.
Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve – picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.
Panírozás előtt kókuszsírt kezdjünk el hevíteni egy serpenyőben.
A bepanírozott csirkemelltekercseinket süssük ropogósra.
Salátával, koktél paradicsommal vagy más körettel: krumplival vagy rizzsel is kínálhatjuk, de csak magában eszegetve is nagyon finom és laktató.
Tipp: Akinek van több ideje, az egész darab csirkemellfiléket áztassa be fokhagymás tejbe, tegye a hűtőbe 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemellet vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.
Jó étvágyat!
Klarissza
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept