Havas almáspite
Karácsonykor készítettem el a családomnak.
Havas almáspite
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
Töltelék
- 50 dkg alma
- 2.5 dl víz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 2 ek őszibaracklekvár
Hab
- 3 db tojásfehérje
- 9 dkg cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és fóliába csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre.
A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk akkorára, mint a piteformánk. (A szélére is jusson.)
Béleljük ki sütőpapírral a piteformát, hajtsuk bele a tésztát. Tegyünk a tésztára valami nehezéket. (Én tettem a tetejére is sütőpapírt, majd egy fém serpenyőt raktam rá.)
170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Eltávolítjuk a nehezéket, és baracklekvárral kenjük meg a tésztát.
Töltelék
Hámozzuk meg és reszeljük le az almát. 1.5 dl vízzel és a cukorral felforraljuk. Majd besűrítjük 1 dl hideg vízben elkevert keményítővel. A pitére simítjuk az almát.
Hab
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Nyomózsákba kanalazzuk, majd kis halmokat nyomunk az almákra.
160 fokos sütőben, 5-7 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 160°C
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept