Gombás mini hamburger

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gombás mini hamburger

Hozzávalók 4 személyre:

8 db mini hamburger bucihoz

  • 35 dkg BL80 liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 1 dl tej (házi)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 2 ek szezámmag
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • nagyszemű tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • pár levél friss fejes saláta
  • 3-4 szál medvehagyma

A mártáshoz

  • 40 dkg barna csiperkegomba
  • 1 közepes cukkini
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 dl sárgamuskotály
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk - hólyagosra - a tésztát.
Lisztezett deszkán a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép barnára sütjük őket. Majd rácson hagyjuk kihűlni.
A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel szárazra törölve szeletekre vágjuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütjük, és pár perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, kissé lepirítjuk.
Az újhagymát, gombát és a cukkinit megtisztítva felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a szeletelt gombát, és megpirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát, és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk.
Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntjük a borral, kevés ideig így főzzük, majd a tejszínnel sűrítjük.
Az összeállításnál a bucikat kettévágjuk, mindegyikbe egy-egy, alaposan megmosott és leszárított fejes saláta levelet ültetünk, rátesszük a csirkemellszeletet, majd erre halmozzuk a gombás szószt, és a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórunk, és az egészet betakarjuk a buci tetejével.

1
2

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük