Gombás mini hamburger

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

8 db mini hamburger bucihoz

  • 35 dkg BL80 liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 1 dl tej (házi)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 2 ek szezámmag
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • nagyszemű tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • pár levél friss fejes saláta
  • 3-4 szál medvehagyma

A mártáshoz

  • 40 dkg barna csiperkegomba
  • 1 közepes cukkini
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 dl sárgamuskotály
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk - hólyagosra - a tésztát.
Lisztezett deszkán a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép barnára sütjük őket. Majd rácson hagyjuk kihűlni.
A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel szárazra törölve szeletekre vágjuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütjük, és pár perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, kissé lepirítjuk.
Az újhagymát, gombát és a cukkinit megtisztítva felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a szeletelt gombát, és megpirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát, és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk.
Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntjük a borral, kevés ideig így főzzük, majd a tejszínnel sűrítjük.
Az összeállításnál a bucikat kettévágjuk, mindegyikbe egy-egy, alaposan megmosott és leszárított fejes saláta levelet ültetünk, rátesszük a csirkemellszeletet, majd erre halmozzuk a gombás szószt, és a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórunk, és az egészet betakarjuk a buci tetejével.

1
2
Ezt is szeretjük