Malacka (farkas nélkül) virsli mellé

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilveszteri virsli mellé készítettem az alkalomnak megfelelő, egészséges hozzávalókból álló zsemlét, ami a gyerekeknek és a férjemnek is tetszik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1/4 bögre rétesliszt
  • 1/4 bögre búzacsíra
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 kis kanál só
  • 1 kis kanál cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • néhány gerezd dió (orrnak)
  • néhány szem mazsola (szemnek)
Recept idők

Elkészítés:

Az összes lisztet egy nagy tálba (vagy a kenyérsütőgépbe) öntöm. Hozzáadom az olajat, a cukrot, a sót, a szódabikarbónát, a tetejére rámorzsolom az élesztőt. Ezeket lazán összevegyítem. A vizet fokozatosan adom az eddigiekhez, összedolgozom,(vagy a kenyérsütőgép teszi ezt). Közepesen kemény kelt tésztát készítek. Ha szükség van rá, víz adható hozzá még. Fél óra kelesztés után kis zsemlécskéket készítek és szilikon sütőpapíros tepsibe rakom. A malacka orrát és fülét 1/2 cm vastagra nyújtott tésztából alakítom ki, pogácsaszaggató segítségével. A zsemlécskéket kicsit megpermetezem vízzel, (a műanyag spricni vasaláskor is jól jöhet), és így tapasztom hozzá az orrot és a fület. Az orrot két-két diógerezddel malacorrá alakítom, a malac szemet mazsolával jelzem. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. félóra alatt szép pirosra sütöm. Sütés vége előtt 5 perccel érdemes még egyszer vízzel megpermetezni a malackákat, szép ropogós felületet kapunk.

Ezt is szeretjük