Malacka (farkas nélkül) virsli mellé

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilveszteri virsli mellé készítettem az alkalomnak megfelelő, egészséges hozzávalókból álló zsemlét, ami a gyerekeknek és a férjemnek is tetszik.

Malacka (farkas nélkül) virsli mellé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1/4 bögre rétesliszt
  • 1/4 bögre búzacsíra
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 kis kanál só
  • 1 kis kanál cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • néhány gerezd dió (orrnak)
  • néhány szem mazsola (szemnek)
Recept idők

Elkészítés:

Az összes lisztet egy nagy tálba (vagy a kenyérsütőgépbe) öntöm. Hozzáadom az olajat, a cukrot, a sót, a szódabikarbónát, a tetejére rámorzsolom az élesztőt. Ezeket lazán összevegyítem. A vizet fokozatosan adom az eddigiekhez, összedolgozom,(vagy a kenyérsütőgép teszi ezt). Közepesen kemény kelt tésztát készítek. Ha szükség van rá, víz adható hozzá még. Fél óra kelesztés után kis zsemlécskéket készítek és szilikon sütőpapíros tepsibe rakom. A malacka orrát és fülét 1/2 cm vastagra nyújtott tésztából alakítom ki, pogácsaszaggató segítségével. A zsemlécskéket kicsit megpermetezem vízzel, (a műanyag spricni vasaláskor is jól jöhet), és így tapasztom hozzá az orrot és a fület. Az orrot két-két diógerezddel malacorrá alakítom, a malac szemet mazsolával jelzem. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. félóra alatt szép pirosra sütöm. Sütés vége előtt 5 perccel érdemes még egyszer vízzel megpermetezni a malackákat, szép ropogós felületet kapunk.

Ezt is szeretjük