Töltött gomba mozzarellakalappal

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 db közepes méretű csiperke gomba
  • 2 evőkanál mascarpone(vagy krémsajt)
  • 6 db mini mozzarellagolyó
  • egy kávéskanál reszelt parmezán
  • 1 kisebb tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • nagy csokor petrezselyem
  • egy kisebb hagyma
  • két evőkanál olívaolaj
  • egy diónyi vaj
  • bors
  • csipetnyi őrölt vargányapor
Recept idők

Elkészítés:

Megmossuk a gombákat, leitatjuk róluk a vizet, majd óvatosan kiszedjük a tönköket, 6 db gombafejet félreteszünk, ezeket töltjük meg.
A többi gombát apróra vágjuk, úgyszintén a gombatönköket is.
Felaprítunk egy kis hagymát, serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rádobjuk a vajat, beletesszük a felaprított hagymát, valamint egy csipet sót. Üvegesre dinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, a vargányaporral, apróra vágott petrezselyemzölddel és közepes lángon pirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe teszünk egy evőkanál vizet, megsózzuk, beletesszük a gombafejeket lefelé fordítva, majd rátesszük a fedőt, és kb. 2 percig pároljuk, utána kivesszük és kivajazott tepsibe rakjuk.

A dinsztelt gombába keverjük a mascarponét (előzőleg kivesszük a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen), hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és jól elkeverjük, adunk hozzá még apróra vágott petrezselyemzöldet, ha szükséges, még utánaízesítünk sóval, borssal.
Megtöltjük a gombafejeket. Minden gombafejre teszünk egy mini mozzarellát, majd két- három csipetnyi parmezánt. Olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe tesszük, és készre sültjük.
Én lefóliáztam, fontos: az alufóliát olajazzuk be, és ne érjen hozzá a gombafejekhez, mert hozzáragad, 10 percig a fólia alatt sütöttem, majd további 10 percig fólia nélkül.
Egy salátával önálló ételként is fogyasztható, de köretnek is kiváló.

Mi paradicsomos mozzarellasalátával ettük.

1
2
Ezt is szeretjük