Kacsaleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régi gyerekkori emlékeket juttatott az eszembe, a nagy zöld füves udvaron kacsák, libák, csirkék futkároztak, hétvégén egy kőasztalon az udvaron pucoltuk őket. Én már alsós koromban is letollaztam a kacsát, sőt feldaraboltam. Nagymamám azt mondta, kacsából fő a legfinomabb húsleves.

Hozzávalók 6 személyre:

  • kacsahús (nekem most egy nyak, egy farhát, a mellének a csontja,zúza volt)
  • 1 fél közepes zeller
  • 1 szelet karalábé
  • 1 tenyérnyi kelkáposzta
  • 4-5 db közepes sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • zöld petrezselyem
  • zellerlevél
  • 1 szál lestyánlevél
  • 5-6 szelet szárított vargánya
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk.
A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Amikor felforrt, lehabozzuk. Ízlés szerint megsózzuk, szemes borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a leves.
Kis lángon, gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
Amikor félig megfőtt a hús, beletesszük a megtisztított félbevágott zöldségeket, a hagymát csak egészben tesszük bele, paprikát, paradicsomot,szárított gombát, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak. Ha megfőtt, lezárjuk a lángot, és hagyjuk a levest néhány percig állni, majd leszűrjük a levét.
Sós vízben tésztát főzünk, ma az eperlevél tésztára esett a választásom.
Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemzölddel, zöldségekkel és a hússal tálaljuk. Most kacsazúzát felszeleteltem és azt tettem a levesbe.
A húslevest mindig forrón kell tálalni!
Sóba főttet is készítettem (a főtt hús mellé - krumplit és paradicsomszószt).

Jó étvágyat kívánok hozza!

Ezt is szeretjük