Sajtkrokett

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ünnepi asztalra is kiváló. Céklasalátával nagyon finom, de természetesen krumplival, más salátával is kínálható.
Nem folyik szét, mint a rántott sajt.

Sajtkrokett

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás
  • 1 púpozott evőkanál liszt (fele finomliszt, fele tönkölybúzaliszt)
  • kb. 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot egy-két órára betesszük fagyasztóba, így sokkal könnyebben lehet reszelni, majd egy tálba lereszeljük.
Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a tojást.
Először kanállal elkavarjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk.
Egy diónyit kiveszünk a masszából, és a két tenyerünk között rudacskákat sodrunk.
Olajat forrósítunk és a kroketteket beletesszük a forró olajba.
Közepes lángon szép világosbarnára sütjük, közben óvatosan megforgatjuk.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük