Joghurtban pácolt csirkemell

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Joghurtban pácolt csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg szárított trombitagomba
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj
  • pici olívaolaj
  • 1 ág friss kakukkfű levele
  • 1 tk. friss vagy szárított borsikafű
  • ízlés szerint só, fehérbors
  • _A salátához_:
  • 1 cs madárbegy saláta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs hónapos retek
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
Mikor kész, és egy kissé meghűl, hozzákeverünk egy felvert tojást.
Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre úgy, hogy teljesen befedje - de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.
A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami folyadék kisül belőle, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk. Három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével. Teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük