Joghurtban pácolt csirkemell

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Joghurtban pácolt csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg szárított trombitagomba
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj
  • pici olívaolaj
  • 1 ág friss kakukkfű levele
  • 1 tk. friss vagy szárított borsikafű
  • ízlés szerint só, fehérbors
  • _A salátához_:
  • 1 cs madárbegy saláta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs hónapos retek
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
Mikor kész, és egy kissé meghűl, hozzákeverünk egy felvert tojást.
Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre úgy, hogy teljesen befedje - de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.
A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami folyadék kisül belőle, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk. Három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével. Teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.

1
2
Ezt is szeretjük