Joghurtban pácolt csirkemell

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joghurtban pácolt csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg szárított trombitagomba
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj
  • pici olívaolaj
  • 1 ág friss kakukkfű levele
  • 1 tk. friss vagy szárított borsikafű
  • ízlés szerint só, fehérbors
  • _A salátához_:
  • 1 cs madárbegy saláta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs hónapos retek
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
Mikor kész, és egy kissé meghűl, hozzákeverünk egy felvert tojást.
Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre úgy, hogy teljesen befedje - de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.
A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami folyadék kisül belőle, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk. Három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével. Teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.

1
2

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük