Céklakrémleves

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A céklát sokan csak salátának használják, pedig párolva, sütve köretnek is kitűnő, vagy egy egyszerű, de ízletes krémleves is készíthető belőle.

Céklakrémleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db cékla (80 dkg)
  • 1 db birsalma
  • 1 kávéskanál őrölt édeskömény
  • 1 kávéskanál morzsolt zsálya
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db alma
  • 1 db krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 ek ételízesítő
  • cayenne bors (elhagyható)
  • méz
  • citromlé
  • tejszín vagy tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott céklát és birsalmát félbevágom, és a vágás felületen megszórom édesköménnyel és zsályával, majd összeillesztem, alufóliába csomagolom, tepsibe helyezem és 200 fokon 50 perc alatt megsütöm.
Egy fazékban a vajon megdinsztelem a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadom a kockára vágott krumplit és almát.
Meghintem szerecsendióval és pár percig párolom. Felöntöm 1 l vízzel, beleteszem a babérlevelet, ételízesítőt, ha szükséges még sózom és lefedve addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
A megsült céklát és birsalmát kicsomagolom, hagyom kihűlni, majd a céklának a héját, a birsnek a magházát eltávolítom, és a leveshez adom.
Mielőtt botmixerrel pépesítem a levest, kiveszem a babérleveleket, ha szükséges sózom, megszórom cayenne borssal.
Méz és citromlé hozzáadásával még fokozható az ízélmény, de egy kanálnyi tejföl vagy tejszín sem árt neki.

Ezt is szeretjük