Babos paradicsombatyu

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ételt barátnőmnek készítettem ebédre, szabadság lévén délnél előbb nem kelt fel, így maradt időm kundészni a hűtőben és kamrában, találtam babot, paradicsomot és így tovább.. majd eszembe jutott, hogy van egy botmixerünk.. így szép lassan összeállt a kép, mitévő legyek.. találtam kelkáposztaleveleket is, amiket megtöltöttem a babkrémmel, de eléggé esetlenre sikerültek. Levesként kivis banánturmixot ettünk.
Mindketten szeretünk fűzni sütni amúgy és képeket készíteni az ételekről.

Babos paradicsombatyu

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagy paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 400 g fekete vagy vörösbab
  • fél fokhagyma
  • 100 g lencse
  • tengeri só
  • frissen őrölt feketebors
  • 5 g friss petrezselyemzöld

Díszítéshez

  • petrezselyemzöld vagy spenótlevél
Recept idők

Elkészítés:

Előkészítés: áztassuk be a lencsét és a babot külön tálakban egy nappal az elkészítés előtt.
Mossuk meg a piacon vásárolt vagy épp a kertben termő zöldségeinket. A beáztatott lencsét és babot külön fazekakban főzzük puhára. A paradicsom tetejét vágjuk le a képen látható módon, majd óvatosan kanalazzuk ki a belsejét. Tegyük hűtőbe.
A paradicsom véget és a belsőt szeleteljük fel, a vöröshagymát vágjuk apró kockára, a fokhagymagerezdeket nyessük félbe, majd kevés olívaolajon egy kevés sóval dinszteljük meg, zárjuk le a lángot és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. A főtt babot és a dinsztelt hagymát botmixerrel törjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajt, míg krém állagot kapunk, fűszerezzük meg, majd kanállal keverjük hozzá a főtt lencseszemeket. A töltelékünk elkészült.
Vegyük elő a paradicsombatyukat és töltsük meg őket a krémmel, díszítésnél használhatunk lencseszemeket, petrezselyemzöldet, spenótlevelet, fokhagymaszeleteket, citromot és így tovább.
Az étel elkészíthető hidegtálakhoz, tálalható salátavariációkkal, pirítóssal, de sütőbe is rakhatjuk: 20 perc/180 fok. Ebben az esetben petrezselymes, fokhagymás olívaolajban futtatott házi spagettivel fogyasztanám.
Ez az étel 100% vegán, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal és proteinnel, ellenben nem tartalmaz állati eredetű terméket: húst, halat, tojást, tejet, vajat.
Fogyaszd szeretettel, jó étvágyat kívánok

1
2
Ezt is szeretjük