Csőben sült burgonya

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A recept kiváló a maradék sajtok felhasználására. Természetesen másfajta sajt is használható, illetve a zöld fűszer is variálható ízlés szerint.

Csőben sült burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60-70 dkg krumpli
  • 20 dkg lágy sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 púpozott evőkanál
  • 12 %-os tejföl
  • 3 karika mozzarella
  • 2 db tojás
  • 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • egy csokor zöld kapor
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn (amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarellaszelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük, kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát rakunk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.

1
2
3
Ezt is szeretjük