Csőben sült burgonya

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A recept kiváló a maradék sajtok felhasználására. Természetesen másfajta sajt is használható, illetve a zöld fűszer is variálható ízlés szerint.

Csőben sült burgonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 60-70 dkg krumpli
  • 20 dkg lágy sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 púpozott evőkanál
  • 12 %-os tejföl
  • 3 karika mozzarella
  • 2 db tojás
  • 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • egy csokor zöld kapor
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn (amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarellaszelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük, kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát rakunk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük