Csőben sült burgonya
A recept kiváló a maradék sajtok felhasználására. Természetesen másfajta sajt is használható, illetve a zöld fűszer is variálható ízlés szerint.
Csőben sült burgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 60-70 dkg krumpli
- 20 dkg lágy sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 púpozott evőkanál
- 12 %-os tejföl
- 3 karika mozzarella
- 2 db tojás
- 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
- egy csokor zöld kapor
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn (amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarellaszelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük, kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát rakunk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept