Nagymamám répás gombóca
Nagymamám répás gombóca
Hozzávalók 6 személyre
- Fél kg darált hús(csirkemell v sertés is lehet)
- 1 tojás
- kb. fél kg sárgarépa
- só
- bors
- fokhagyma
- petrezselyemzöld
- a rántáshoz liszt, olaj,pirospaprika
Elkészítés:
A darált húst összekeverem a reszelt sárgarépával, a tojással és a fűszerekkel. Kis gombócokat formálok belőle. Annyi vízben, hogy ellepje, megfőzöm. Az étel ízét a sok fokhagyma és a petrezselyemzöld adja, ezekkel ne spóroljunk. Ha megfőtt, kevés rántással besűrítem. Nagyon finom, nem nehéz étel, és hidegen is kitűnő. A nyári barnaság eléréséhez, megtartásához pedig jó a sárgarépa fogyasztása.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept