Nagymamám répás gombóca

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagymamám répás gombóca

Hozzávalók 6 személyre:

  • Fél kg darált hús(csirkemell v sertés is lehet)
  • 1 tojás
  • kb. fél kg sárgarépa
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • a rántáshoz liszt, olaj,pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst összekeverem a reszelt sárgarépával, a tojással és a fűszerekkel. Kis gombócokat formálok belőle. Annyi vízben, hogy ellepje, megfőzöm. Az étel ízét a sok fokhagyma és a petrezselyemzöld adja, ezekkel ne spóroljunk. Ha megfőtt, kevés rántással besűrítem. Nagyon finom, nem nehéz étel, és hidegen is kitűnő. A nyári barnaság eléréséhez, megtartásához pedig jó a sárgarépa fogyasztása.

Ezt is szeretjük