Gesztenyés-csokoládés pite
Az idén rengeteg gesztenyét vásároltam, és készítettem belőle többféle finomságot.
Gesztenyés-csokoládés pite
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 1 csapott ek porcukor
- csipet só
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 ek hideg víz
A töltelékhez
- 20 dkg gesztenyemassza
- 3 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd elmorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Gömböt formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk, piteformába (24-26 cm-es) helyezzük bele, és szurkáljuk meg villával, sütőpapírt helyezünk rá, nehezéknek szárazbabot szórunk bele. 15 perc alatt készre sütjük. A gesztenyemasszát 1,5 dl tejszínnel elkeverjük. A krémet a pite aljára elsimítjuk. A csokoládét alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajjal együtt, és ha kihűlt a keverék, a maradék kemény habnak felvert tejszínt is hozzákeverjük. A csokoládékrémet szétoszlatjuk a gesztenyés rétegen, és szilárdulásig a hűtőbe tesszük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept