Gesztenyés-csokoládés pite

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idén rengeteg gesztenyét vásároltam, és készítettem belőle többféle finomságot.

Gesztenyés-csokoládés pite

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott ek porcukor
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek hideg víz

A töltelékhez

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd elmorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Gömböt formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk, piteformába (24-26 cm-es) helyezzük bele, és szurkáljuk meg villával, sütőpapírt helyezünk rá, nehezéknek szárazbabot szórunk bele. 15 perc alatt készre sütjük. A gesztenyemasszát 1,5 dl tejszínnel elkeverjük. A krémet a pite aljára elsimítjuk. A csokoládét alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajjal együtt, és ha kihűlt a keverék, a maradék kemény habnak felvert tejszínt is hozzákeverjük. A csokoládékrémet szétoszlatjuk a gesztenyés rétegen, és szilárdulásig a hűtőbe tesszük.

1
2
Ezt is szeretjük