Gesztenyés-csokoládés pite

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idén rengeteg gesztenyét vásároltam, és készítettem belőle többféle finomságot.

Gesztenyés-csokoládés pite

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott ek porcukor
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek hideg víz

A töltelékhez

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd elmorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Gömböt formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk, piteformába (24-26 cm-es) helyezzük bele, és szurkáljuk meg villával, sütőpapírt helyezünk rá, nehezéknek szárazbabot szórunk bele. 15 perc alatt készre sütjük. A gesztenyemasszát 1,5 dl tejszínnel elkeverjük. A krémet a pite aljára elsimítjuk. A csokoládét alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajjal együtt, és ha kihűlt a keverék, a maradék kemény habnak felvert tejszínt is hozzákeverjük. A csokoládékrémet szétoszlatjuk a gesztenyés rétegen, és szilárdulásig a hűtőbe tesszük.

1
2
Ezt is szeretjük