Gesztenyés-csokoládés pite

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idén rengeteg gesztenyét vásároltam, és készítettem belőle többféle finomságot.

Gesztenyés-csokoládés pite

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott ek porcukor
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek hideg víz

A töltelékhez

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd elmorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Gömböt formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk, piteformába (24-26 cm-es) helyezzük bele, és szurkáljuk meg villával, sütőpapírt helyezünk rá, nehezéknek szárazbabot szórunk bele. 15 perc alatt készre sütjük. A gesztenyemasszát 1,5 dl tejszínnel elkeverjük. A krémet a pite aljára elsimítjuk. A csokoládét alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajjal együtt, és ha kihűlt a keverék, a maradék kemény habnak felvert tejszínt is hozzákeverjük. A csokoládékrémet szétoszlatjuk a gesztenyés rétegen, és szilárdulásig a hűtőbe tesszük.

1
2
Ezt is szeretjük